Foto: Anders Lie Brenna, enerWE
Foto: Anders Lie Brenna, enerWE

- Arbeidene vil starte opp igjen så raskt det lar seg gjøre

TrønderEnergi er glade for at departementet har opprettholdt fylkesmannens vedtak om vindkraftutbyggingen i Frøya.

I dag ble det klart at kommunal- og moderniseringsdepartementet ikke overstyrer fylkesmannens vedtak, og dermed er det nok en gang åpent for at TrønderEnergi kan fortsette utbyggingen av vindkraftverket i Frøya.

- Kommunaldepartementet har gjort en grundig gjennomgang av saken, og vi er glad for at den gjennomgangen bekrefter både fylkesmannens vedtak og det som var innstillingen fra Frøya kommunes egen advokat og rådmann i dette spørsmålet, sier Bengt Eidem, kommunikasjonsdirektør i TrønderEnergi.

I en pressemelding gjentar han og TrønderEnergi det de hele tiden har sagt om konsesjonen.

- Det er gitt konsesjon for bygging av vindkraft på Frøya etter aktiv medvirkning fra Frøya kommune gjennom mange år, og det er ingen tvil om at vindparken skal bygges, sier Eidem.

Selv om TrønderEnergi er glade for at departementet opprettholdt fylkesmannens vedtak, påpeker Eidem at det er ingen som vinner på at prosessen trekkes ut på denne måten.

- Forsinkelsene som har oppstått skaper bare tapere fordi dette til syvende og sist blir en stor ekstraregning som må dekkes av noen, sier Eidem.

- Det er dessverre sannsynlig at Frøya kommune vil lide økonomisk tap på grunn av dette, fordi vi blir nødt til å holde kommunen ansvarlig for de forsinkelsene som har oppstått på grunn av kommunens urettmessige vedtak om byggestopp, sier Eidem.

Han er klar på at utbyggingen fortsetter.

- Arbeidene vil starte opp igjen så raskt det lar seg gjøre, sier Eidem.