Foto: Frontline Handout / NTB scanpix
Foto: Frontline Handout / NTB scanpix

Frontline bekrefter at brann på oljetanker er slukket

Ledelsen i rederiet Frontline bekrefter at brannen på oljetankeren Front Altair er slukket. Det skal fortsatt ikke være registrert forurensing ved skipet.

Publisert

Front Altair og ett annet tankskip ble torsdag rammet av eksplosjoner utenfor kysten av Iran i Omanbukta.

En brann brøt ut på Front Altair, som er eid av John Fredriksens rederi Frontline. Bilder av skipet torsdag tydet på at brannen etter hvert ble slukket, noe Frontline-ledelsen fredag bekrefter overfor E24 og Dagens Næringsliv.

Robert Hvide Macleod, administrerende direktør i Frontline Management, forteller også at mannskapet på skipet er kommet fram til Bandar Abbas i Iran.

– De blir tatt godt vare på, og vi gjentar at ingen av mannskapet ble skadd og at det heller ikke er registrert forurensing, opplyser Macleod.

Oljetankeren får assistanse av en bergingsbåt og er på vei bort fra land.

– En ny bergingsbåt med utstyr for redning, brannslukking og slep er ventet å ankomme klokken 13 i dag. Spesialister og representanter for rederiet er på vei og ventes å ankomme i løpet av morgendagen, sier Macleoud til E24.

USA har anklaget Iran for å stå bak angrep på tankskipene Front Altair og Kokuka Courageous, noe iranske myndigheter benekter.

– Vi kjenner ikke årsaken til eksplosjonen og brannen, men vi utelukker at det er feil ved skipet som har forårsaket dette. Hele denne alvorlige hendelsen vil bli gransket og grundig etterforsket. Vi vil selvfølgelig ta en aktiv rolle i dette arbeidet, og det er i den prosessen årsaken skal fastslås, uttaler Macleoud.

(©NTB)