Frokostseminar: Dør olje- og gassbransjen langsomt eller grønnvasker den seg?

Publisert

Mange mener mye om olje- og gassbransjen. De enorme inntektene Norge henter ut fra norsk sokkel betyr alt for velferdsstaten, men blir kanskje glemt i en hverdag der samfunnsdebatten stort sett går på klimaforkjempernes premisser. Samtidig er det knyttet stor usikkerhet til hvor lenge olje- og gasseventyret vil vare, og hvorvidt andre energikilder vil klare å dekke opp behovet. Opp i alt dette er det en enighet om at klimamålene i Paris-avtalen må nås, men det er stor uenighet om hvordan det skal gjøres og hva det innebærer for norsk olje- og gass.

Tirsdag 15. mai arrangerer kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese frokostseminar der olje- og gassbransjens fremtid skal diskuteres.

Der kommer Thina Saltvedt, fra Nordea for å fortelle hvorfor hun ikke lenger vil være oljeanalytiker. Der kommer Trond Omdal, direktør Corporate Finance i Fearnley som har ståltro på en lysende fremtid for norsk olje og gass. Og der kommer Bård Vegar Solhjell, den beste lederen SV aldri fikk, nå ny leder for WWF. Og klimadirektør Hildegunn Blindheim, Norsk Olje og Gass, som vil gi oss bransjens syn på egen fremtid. Og Marius Holm fra Zero kommer for fortelle oss hvor mye gass og olje til Norge kan produsere, og hva Norge heller bør bruke pengene på.

Tidligere Finansavisen-journalist Asbjørn Ness vil styre debatten, og han lover å holde en innledning som provoserer samtlige deltakere for å skape litt temperatur i debatten..

enerWE vil være tilstede for å dekke debatten, og arrangementet vil bli live streamet på vår Facebook-side.