- Det er ikke en solnedgang vi snakker om, men en veldig livskraftig og lønnsom industri som trenger tilgang på arealer

Publisert

Etter tøffe tider i oljebransjen siden 2014 kan Frode Alfheim, Forbundsleder i Industri Energi melde at situasjonen nå er bedre. enerWE var tilstede på Arendalsuka, og slo av en prat med forbundslederen.

- Vi har greid å få ned kostnadsnivået på et bedre nivå, samtidig som oljeprisen er betydelig høyere, forteller han til enerWE. Det gjør at vi i dag tjener gode penger på produksjon av olje og gass. Det gir håp om større sysselsetting og mer ringvirkninger. Vi ser på inntektene til selskapene og staten at det er har hjulpet på.

Han forteller at vi for første gang på noen år har et overskudd for å kunne sette av til oljefondet.

- Det er gode nyheter for velferdsstaten Norge.

Samtidig er Frode Alfheim bekymret med tanke på debatten om konsekvensutredning for områdene Lofoten, Vesterålen og Senja.

- I norsk forvaltning har vi hatt en tradisjon for at vi skal være kunnskapsbaserte i de beslutningene vi tar. Vi ønsker derfor en fullverdig konsekvensutredning som sier om vi kan eller ikke kan gå videre med olje- og gassvirksomhet i områdene vi snakker om. 

Han forteller at vi ikke har noen nye prosjekter å ta av.

- Dersom vi skal ha en god aktivitet på byggeverftene langs kysten av Norge så må vi gjøre nye funn. Vi er nødt til å se på nye letearealer for å se på de områdene der industrien tror det er størst sannsynlighet for å gjøre store funn. Det sikrer først aktivitet i byggeverftsindustrien, og som også sikrer ny produksjon som opprettholder produksjonskurven for olje gass slik at vi ikke svekker inntektene til staten.

Frode Alfheim er redd for at vi må skjære ned på offentlige utgifter dersom vi ikke gjør jobben nå for å legge tilrette for mer leting.

Han avslutter med å understreke at det vil være behov for olje- og gass i mange tiår fremover.

- Det er ikke en solnedsgang vi snakker om. Vi snakker om en veldig livskraftig og lønnsom industri som trenger tilgang på arealer.

Powered by Labrador CMS