Fred. Olsen Energy må betale 60 millioner til konkursbo

Publisert

Riggselskapet Fred. Olsen Energy er dømt til å betale 60 millioner kroner til konkursboet etter Bergen Group Hanøytangen, ifølge en voldgiftsdom.

Bergen Group Hanøytangen (BGH) gikk til sak mot Fred. Olsen Energy (FOE) over utstående regninger på 180 millioner kroner etter at BGH skulle utføre klassing, reparasjoner og oppgraderinger av Borgland Dolphin-riggen. Det oppsto flere tvister knyttet til arbeidet, og FOE gikk til motsøksmål mot BGH, skriver Sysla.

Saken gikk til voldgiftsdomstolen i Oslo i desember i fjor. Dommen ble at FOE må betale 54 millioner kroner pluss renter, i alt 60 millioner kroner til konkursboet etter BGH.

BGH begjærte seg konkurs 25. september 2015. I en børsmelding skrev selskapet at de over tid hadde opplevd en «anstrengt likviditetssituasjon grunnet manglende oppgjør av sluttregningen fra riggprosjektet Borgland Dolphin som ble avsluttet i 1. kvartal 2015."

Ettersom ingen av partene fikk fullt medhold av dommerne, skal saksomkostningene på mellom 12 og 14 millioner kroner deles mellom de to partene.

– Vi hadde forventet et bedre utfall, men dette er i hovedsak innenfor rammene av de avsetningene vi har gjort i regnskapet og innenfor det vi så som et mulig utfall, sier finansdirektør Hjalmar Krogseth Moe i FOE til avisen. (©NTB)