SvolvÊr  20160720.Utsikt over SvolvÊr i Lofoten fra Tjeldbergtinden.Foto: Marianne L¯vland / NTB scanpix
SvolvÊr 20160720.Utsikt over SvolvÊr i Lofoten fra Tjeldbergtinden.Foto: Marianne L¯vland / NTB scanpix

FpU advarer Unge Høyre mot å frede Lofoten, Vesterålen og Senja

Publisert

FpU-leder Bjørn-Kristian Svendsrud advarer Unge Høyre mot å gå inn for varig vern av LoVeSe. Man må sette kunnskap foran følelser og synsing, sier han.

– Hvis Unge Høyre går inn for varig vern av LoVeSe er dette et historisk skifte hvor partiet gir etter for press som omfatter følelser og synsing, fremfor linjen om kunnskap, før man handler, sier FpU-lederen til NTB.

Unge Høyres 54. landsmøte startet på Gardermoen fredag. Her skal de vedta nytt prinsipprogram. Blant spørsmålene ungdomspartiet skal ta stilling til, er ja eller nei til oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Flertallet i ungdomspartiets programkomité gjorde i april helomvending og åpnet for å verne områdene.

– Jeg er generelt bekymret for at norsk ungdom ikke forstår viktigheten av olje- og gassektoren. Selvfølgelig er vi i en omstillingsfase hvor energien skal bli grønnere, men det er et ubestridt faktum at gass er en del av veien mot et grønnere samfunn.

– Det er også olje, som er betraktelig bedre enn kull. Vi må jobbe for at den oljen som produseres og pumpes opp, skal være norsk, ettersom olje produsert på norsk sokkel har lave utslipp, og det bidrar til økt verdiskapning og velferd for landet vårt, legger Svendsrud til.

Unge Høyre skal i helgen også ta stilling til en ny klima- og miljøpolitikk, om Norge fortsatt skal være et monarki og legalisering av cannabis.

(©NTB)