FourPhase vinner kontrakt med Baker Hughes

Publisert

FourPhase skal levere nestegenerasjonssystem som fjerner sedimenter topside – DualFlow.

FourPhase leverer teknologi som effektiviserer sandproduserende oljebrønner. Syklon-separasjonsteknologi utviklet av FourPhase har allerede blitt testet i Nordsjøbassenget og i Saudi Arabia.

FourPhase og Baker Hughes Azerbaijan skal jobbe sammen for å levere en totalløsning for sedimenthåndtering til den kaspiske regionen. Det markedsledende sedimenthåndteringssystemet DualFlow er en del av flowback-pakken som skal leveres. Den vil bli brukt til å fjerne sedimenter etter coiled tubing (CT) og andre clean-out operasjoner.

Øyvind Heradstveit, CEO i FourPhase, forteller:

- FourPhase er glade for å sikre denne kontrakten med Baker Hughes Azerbaijan hvor vi ser frem til vellykkede operasjoner og et langvarig samarbeid med Baker Hughes i den Kaspiske regionen.

Technical Manager i Baker Hughes, Simon Smith er fornøyde med løsningen.

- Vi ser frem til å samarbeide med FourPhase sitt team med å implementere flowback-systemet. Vi forventer at FourPhase sitt sandfjerningssystem skal bidra til å øke drifts- og riggeffektiviteten og levere forbedret prosessikkerhet og integritet, sier Smith.

Ifølge SPE (Society of Petroleum Engineers) produserer 70% av alle oljefelter sand eller andre typer sedimenter, noe som gir sandfjerningsteknologi en viktig rolle å spille fremover, i forhold til å redusere kostnader og effektivisere produksjonen vesentlig i sandproduserende brønner.

Vi opplyser om at FourPhase er medlem i Team enerWE.

Powered by Labrador CMS