Fourphase trend pil
Fourphase Giedre Malinauskaite Foto: FourPhase

Håndtering av utfordringer i offshoreproduksjon

– Hva er dine produksjonsmål?

Ifølge SPE (Society of Petroleum Engineers) produserer 70 % av oljefeltene i verden sand eller andre typer sedimenter. Dette gir sandhåndteringsteknologi en viktig rolle å spille for å redusere kostnader vesentlig og for å effektivisere produksjonen i sandproduserende brønner.

Implementering av nestegenerasjonsteknologi som løser utfordringer relatert til sand i både modne og nye felt, kan forbedre og effektivisere produksjonen betydelig. En ny tilnærming til strategier for sand-management kan sterkt redusere, og i noen tilfeller eliminere behovet for intervensjonsoperasjoner, i tillegg til å gi økte produksjonsmuligheter.

FourPhase sin EOR-teknologi håndterer sand topside. Dette gir mulighet til å øke flow rate fra produserende brønner, uten å overstige ASR (Acceptable Sand Rate) kriterier. Dette resulterer i økt oljeutvinning til en lavere kostnad per fat. Dette gjør teknologien enda mer relevant i tider når oljeprisen synker, ettersom økt produksjon vil gjøre det mulig å kompensere for tap av inntekter.

FourPhase har jobbet sammen med Offshore Network for å lage et kort White Paper med følgende temaer:

– Hvordan kan nestegenerasjons sandsyklonteknologi brukes til å unngå dyre intervensjonsjobber?

– Case study: hvordan kan teknologi som håndterer sedimenter topside brukes til å sikre en kontinuerlig produksjon fra sandproduserende brønner uten å overstige ASR?

– Hvordan kan den nye generasjonen syklondesandere revolusjonere håndteringen av sedimenter topside?

Her kan du laste ned White Paper: Last ned White Paper

Stikkord: , , , ,

Denne artikkelen er skrevet av FourPhase som er kunde av enerWE AS

FourPhase

FourPhase er et teknologiselskap fra Os som har utviklet et eget system for håndtering av sand og sedimenter i oljeutvinningen.

Teknologien separerer olje og sand kontinuerlig, og unngår dermed at brønner tettes igjen. Dette sparer oljeselskapene for kostbare operasjoner og nedetid for å fjerne sand fra oljebrønner, og kan i tillegg øke produksjonsraten.

Annonse
Ads banner