Four Phase - Finansministerbesøk[4]-kopi
Fourphase Giedre Malinauskaite Foto: FourPhase

Fikk besøk av finansministeren

FourPhase imponerte da Siv Jensen kom på besøk.

23. februar kom finansministeren Siv Jensen med statssekretær Andre Kolve, ordfører Terje Søviknes og flere lokale politikere til Os, hvor FourPhase var en av to utvalgte bedrifter de ønsket å bli bedre kjent med.

Situasjonen i næringslivet var et sentralt tema for besøket, i tillegg til omstilling og nye jobber. FourPhase har gått igjennom en eventyrlig vekst siden etableringen, men som de fleste selskaper i oljenæringen er de også påvirket av nedgangen i bransjen det siste året.

For å klare seg gjennom de utfordrende tidene i det norske markedet, klarte selskapet å omstille seg, blant annet ved å fokusere mer på utenlandske markeder. For eksempel har FourPhase nylig blitt tildelt en ny kontrakt fra Baker Hughes i Aserbajdsjan.

Finansministeren og hennes delegasjon fikk foruten en god innføring i hvilken teknologi FourPhase tilbyr, blant annet muligheten til å besøke verkstedet hvor byggeprosessen av det markedsledende systemet som fjerner sedimenter fra oljeproduksjon foregår. I løpet av besøket ble det også til en god samtale rundt bordet der CEO i FourPhase, Øyvind Heradstveit og andre fra ledergruppen fortalte om utfordringene og mulighetene som FourPhase opplever i dagens marked, og om hvordan det oppleves at bedriften har valgt Os som hovedkontor.

Oljeselskapenes effektiviseringsprogrammer ble også diskutert, spesielt Statoils STEP-program hvor FourPhase er en soleklar bidragsyter.

– Det å få vist og demonstrert vår teknologi til flest mulig, er for tiden en kjempestor utfordring. Oljeselskapene har i den siste tiden hatt det største fokuset internt, hvor kostnadskutt og restrukturering har opptatt store deler av deres tid, det gjør at ikke vi med vår fantastiske teknologi ikke får den oppmerksomhet vi fortjener, sier Heradstveit og tilføyer at FourPhase beviselig har spart oljeselskaper for mangfoldige millioner.

I følge Øyvind Heradstveit, CEO og med-gründer i FourPhase, er besøket et godt signal om at det FourPhase driver med, gir en reell verdiskapning og har klokketro på at de vil bli lagt merke til mer og mer både lokalt og internasjonalt.

Stikkord: , , , , ,

Denne artikkelen er skrevet av FourPhase som er kunde av enerWE AS

FourPhase

FourPhase er et teknologiselskap fra Os som har utviklet et eget system for håndtering av sand og sedimenter i oljeutvinningen.

Teknologien separerer olje og sand kontinuerlig, og unngår dermed at brønner tettes igjen. Dette sparer oljeselskapene for kostbare operasjoner og nedetid for å fjerne sand fra oljebrønner, og kan i tillegg øke produksjonsraten.

Annonse
Ads banner