Statnett har fått 110 forslag til forskningsprosjekter

- Vi kan gledelig meddele at FoU har mottatt 110 unike prosjektforslag fra universiteter, forskningsinstitutter, privatpersoner og leverandører.

Publisert

Statnett skriver i en pressemelding at de har fått inn veldig mange forslag til forskningsprosjekter for sikker, kostnadseffektiv og bærekraftig utnyttelse av energiressursene når Norge går i retning fullelektrifisering.

- Vi kan gledelig meddele at FoU har mottatt 110 unike prosjektforslag fra universiteter, forskningsinstitutter, privatpersoner og leverandører, sier FoU-direktør i Statnett, Sonja Berlijn.

Fristen for å sende inn nye forskningsideer til Statnett for 2020 gikk nylig ut. Nå starter FoU arbeidet med å vurdere og plukke ut hvilke prosjekter som kan iverksettes. Ambisjonen er å kunne starte opp et 20-talls prosjekter.  

- Vi vil vi jobbe raskt med prosjektforslagene og gi innsender svar på søknaden løpende. I år har også Norges forskningsråd flere frister som vi forholder oss til, sier Berlijn.

Assisterende FoU-direktør Anders Granum er fornøyd med bredden på prosjektideene som har kommet inn og mener forslagene har svart godt på utlysningsteksten.

- Forskningsforslagene legger grunnlaget for mye av det FoU kommer til å jobbe med i årene fremover. I år har vi spisset satsingsområdene og vært tydelige på at vi er spesielt interessert i forslag innenfor noen utvalgte områder, sier Granum.

Litt over halvparten av prosjektforslagene som er sendt inn handler om «digitale, sikre og kosteffektive anlegg», herunder digital anleggsforvaltning, primærkomponenter og retrofitløsninger, HMS og sikker teknologi. Resten fordeler seg på «samhandling i energisystemet» og «sanntidsstyring og effektive markeder».

Kun syv prosjektforslag kom fra forslagsstillere utenfor Norge.

- Årets prosjektforslag har mye fokus på digitalisering, anleggsforvaltning, komponentene i kraftsystemet, modellering, kunstig intelligens, forsyningssikkerhet og robot. I tillegg er fleksibilitet og bruk av satellitter andre temaer som merker seg ut, sier Berlijn.

Powered by Labrador CMS