- Det du gjør med sparepengene dine er viktigere enn papirsortering

Publisert

UiO har investeringer i selskaper oljefondet har trukket seg ut av.

Universitetet i Oslo (UiO) har penger i kullselskaper som oljefondet har trukket seg ut av. – Oppsiktsvekkende, mener Fremtiden i våre hender.

I forrige uke ble det kjent at Norges Bank har besluttet å utelukke 52 selskaper som er engasjert i kullproduksjon, fra oljefondet. UiO investerer i to av disse selskapene, Xcel Energy og American Electric Power, gjennom forvaltningsstiftelsen Unifor, skriver Universitas.

Reklame (saken fortsetter under)

https://vimeo.com/157152222

Ifølge studentavisen har flere miljøorganisasjoner i lang tid kritisert UiOs kullinvesteringer. Leder Arild Hermstad i Fremtiden i våre hender (FIVH) mener det er på tide at universitetet kvitter seg med alle aksjer i fossil energi.

– Det er oppsiktsvekkende at universitetet sover i timen på denne måten. Det du gjør med sparepengene dine er viktigere enn papirsortering, sier han med henvisning til at UiO satser på resirkulering og beskriver seg selv som et grønt universitet.

Strategi i løpet av 2016

Rektor Ole Petter Ottersen ved UiO skriver i en epost at Unifor skal ha på plass en fossilfri strategi i løpet av 2016.

– Denne saken representerer et dilemma for UiO. Ettersom Unifor har begrensede midler, har ikke fondet ressurser til selv å plukke ut selskapene det investeres i. Løsningen for å sikre fossilfrie investeringer blir da at Unifor konsentrerer seg om grønne investeringsfond, skriver Ottersen.