Fortsatt mange strømløse i Agder

Publisert

Stadig nye trær velter og forårsaker strømbrudd på Sørlandet. Mandag morgen var over 2.700 husstander strømløse.

– Klokka 6 registrerte vi at det er 2.711 som fortsatt er uten strøm i Agder. Det vi ser er at nye feil oppstår, fordi nye trær faller over linjene og forårsaker strømbrudd, sier direktør for samfunnskontakt Unni Farestveit i Agder Energi til NRK.

Agder-fylkene har vært rammet av strømbrudd siden lørdag formiddag. Årsaken er det store snøfallet. Søndag morgen var drøyt 9.000 husstander uten strøm. Mange fikk tilbake strømmen i løpet av søndagen. De hardest rammede kommunene er Vegårshei, Kristiansand, Iveland, Birkenes, Åmli, Grimstad, Arendal, Tvedestrand, Risør og Gjerstad.

Feilretting

– Flere av dem som har vært på jobb gjennom natta, går nå hjem, og så stiller vi med 100 nye mann som kommer på jobb og skal ut og fortsette med feilretting, sier Farestveit.

I Vegårdshei fikk beboere søndag tilbud om å evakuere hjemmene sine etter et døgn uten strøm. Kommunen tilbød nødovernatting på omsorgssenteret i kommunen for dem som hadde behov for det.

Også i Telemark og Vestfold har mange vært rammet av strømbrudd. 956 husstander var uten strøm mandag morgen, ifølge Skagerak Energi.

Mobildekning

I Lardal i Vestfold ble kommunens bofellesskap for eldre evakuert søndag.

– Noen beboere ble hentet av pårørende, og noen ble innkvartert på sykehjemmet, men det var også noen som ønsket å bli i leiligheten, sier ordfører Knut Olav Omholt til NRK.

I flere kommuner forsvant mobildekningen i perioder. I Lardal måtte ansatte i hjemmesykepleien utstyres med sikringsradioer.

Fylkesberedskapssjef Jan Helge Kaiser i Vestfold sier helgas situasjon må følges opp.

– En ting er at strømmen faller ut, men på et tidspunkt så det også ut til at vi skulle miste vannet, i tillegg har mobildekningen vært svært ustabil i helgen, sier han til NRK. (©NTB)