Marianne Øiahals
Marianne Øiahals

Forsvaret ønsker seg oljeingeniører

Publisert

- Hvis det er folk fra oljebransjen som ønsker seg til oss, er det veldig verdifullt for Forsvaret.

- Det siste året har vi opplevd en voldsom økning av søkere til våre sivile stillinger. Mange av disse er søkere med tung akademisk bakgrunn. Vi har nesten et luksusproblem, sier informasjonsdirektør i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO), Marianne Øiahals til enerWE.

For tiden ligger det mange utlyste sivile stillinger på Forsvarets nettsider, og størsteparten av disse er ingeniørstillinger.

- Det er veldig mange fra offshorebransjen vi kan bruke. Per nå har vi også en rekke stillinger lyst ledige, og vi regner med mange søkere fra oljenæringen, sier Øiahals.

 • Les også: Slik skal de få fart på ferske selskaper
 • Sivil kompetanse

  Den siste tiden har Forsvaret brukt tid på å hente inn sivil kompetanse til organisasjonen, men Øiahals sier at de ikke har brukt energi på å markedsføre seg spesifikt ut mot ledige ingeniører fra petroleumsnæringen.

  - Vi har jobbet aktivt for å vise Forsvaret som en attraktiv arbeidsplass for sivile. Derfor har vi også intensivert arbeidet for å få flere søkere til disse stillingene, sier Øiahals.

  Behovet for høy kompetanse blir neppe mindre med opprettelsen av den nye etaten Forsvarsmateriell som skal være operativ 1. januar 2016. Den nye etaten blir underlagt Forsvarsdepartementet, og får som hovedoppgaver å planlegge, anskaffe og forvalte materiell til Forsvaret og andre etater under Forsvarsdepartementet. Den nye etaten skal ledes av en sivil direktør.

  – Etaten for forsvarsmateriell skal gjennomføre alle investeringsprosjektene som Forsvaret gjør i dag, og overtar dermed Forsvarets behov for sivil kompetanse, sier HR-direktør i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO), Karl Rødland, i et intervju på Forsvaret.no.

  • Les også: Oslo Medtech etterlyser oljeingeniører
  • Mange nye ingeniørstillinger

   En rekke nye sivile stillinger er nå utlyst, både i Osloområdet og i Bergen. Det er hovedsakelig ingeniørstillinger som lyses ut. Blant disse er prosjekter som nytt artilleri til Hæren, IKT-prosjekter og flere stillinger knyttet til kvalitetskontroll av materiell.

   - Hvis det er folk fra oljebransjen som ønsker seg til oss, er det veldig verdifullt for Forsvaret, sier Øiahals.

   Hun påpeker at det for tiden er rundt 900 mindre og større anskaffelsesprosjekter i Forsvaret med kampflyprosjektet og anskaffelsen av nye u-båter som står i høysetet.

   - Dette er prosjekter som strekker seg over mange år, men det er også nye prosjekter som settes i gang hele tiden. Den teknologiske utviklingen går fort, og vi er nødt til å henge med. Dette gjelder innenfor cyber og IT, men også innenfor andre teknologiske områder. Jo mer kompetanse og variert bakgrunn våre medarbeidere har, jo mer verdi vil det gi Forsvaret. Derfor er det veldig verdifullt at vi kan rekruttere folk fra oljesektoren, avslutter Øiahals.

Powered by Labrador CMS