Første egenopererte boring

Published

Det norske en pådriver.

Det norske oljeselskaps første egenopererte boring i Barentshavet startet i januar. Det er prospektet Langlitinden i lisens 659 som skal undersøkes.

Målet med brønnen (7222/11-2) er å påvise hydrokarboner i Kobbeformasjonen på Bjarmelandplattformen. Samme struktur ble boret i 2008, omtrent seks kilometer unna. Denne brønnen påviste en liten gasskolonne i Snaddformasjonen. I Kobbeformasjonen ble det påvist to soner med hydrokarboner, en cirka tre meter oljesone, og en sone litt dypere på elleve meter med olje og gass.

Lisensen ble tildelt partnerskapet i februar 2012 etter TFO runden 2011.

Målbevisst og effektivt arbeid i partnerskapet gjør at vi nå kan bore denne brønnen knappe to år etter tildelingen. Det er en spennende start på det nye året, sier leder for harstadkontoret Terje Solheim.

Seismikken i lisensen har vist flere store kanaler i Kobbe som muligens også fungerer som stratigrafiske feller. Dette er ikke tidligere testet på denne strukturen. Målet er å påvise hydrokarboner og gode reservoaregenskaper innenfor kanalene. Det er først og fremst ventet å finne gass, men olje kan ikke utelukkes.

Brønnen ligger omtrent 165 kilometer nordvest for Hammerfest. Hammerfest er helikopter- og forsyningsbase under operasjonen.

Det er den halvt nedsenkbare boreriggen Transocean Barents som skal utføre boreoperasjonen. Riggen har dynamisk posisjonering og bruker derfor ikke ankere. Total lengde på brønnen er 2 901 meter fra havbunnen. Havdypet er 338 meter.

Dette er Det norskes første egenopererte letebrønn i Barentshavet. Det norske er en pådriver for økt aktivitet i nordområdene. Vår virksomhet i Barentshavet styres fra selskapets kontor i Harstad.

Lisenshavere i PL 659:

  • Det norske oljeselskap, operatør: 30 prosent*
  • Petoro 30 prosent
  • Lundin Norway 20 prosent
  • Tullow Oil Norge 10 prosent
  • Rocksource Exploration Norway 5 prosent
  • Ithaca Petroleum Norge 5 prosent
  • Kilde: detnor.no