Subsea på en pinne

Statoil-kontrakt til Kværner. Statoil har tildelt Kværner kontrakten vedrørende en konseptstudie knyttet til en standardisert, ubemannet brønnhodeplattform på Oseberg. Dette skriver Kværner i en pressemelding. Konseptstudien fokuserer på reduksjon av utstyr, fasiliteter og kostnader ved havdybde på 150 meter. Kværner har i lengre tid jobbet med å utvikle et kostnadseffektivt konsept kalt «Subsea on a Stick». … Continued

Statoil-kontrakt til Kværner.

Statoil har tildelt Kværner kontrakten vedrørende en konseptstudie knyttet til en standardisert, ubemannet brønnhodeplattform på Oseberg. Dette skriver Kværner i en pressemelding. Konseptstudien fokuserer på reduksjon av utstyr, fasiliteter og kostnader ved havdybde på 150 meter.

Kværner har i lengre tid jobbet med å utvikle et kostnadseffektivt konsept kalt «Subsea on a Stick». Det nye brønnhodeplattformene kan øke utvinningen fra de nye generasjonene av oppjekkbare rigger, samtidig som utviklingskostnadene reduseres.

Vi er stolte over at Statoil har valgt Kværner som entreprenør for å gjennomføre konseptstudier for fremtidige løsninger for kostnadseffektiv drift. Studien bekrefter at vår solide kompetanse innen plattformløsninger er anerkjent, sier Sverre Myklebust, konserndirektør for Kværner Jackets forretningsområde.

Kan være første av flere

Dette prosjektet forventes å være den første i en serie av nye prosjekter fra Statoil hvor ubemannede brønnhodeplattformer kan erstatte  tradisjonelle subsea-prosjekter innenfor gjeldende vanndyp.

Vi støtter fullt ut behovet for kostnadsreduksjoner innenfor vår bransje, og mener at denne løsningen vil kunne bidra til betydelige kostnadsbesparelser . Vi har gjennomført omfattende forbedringer innenfor vår virksomhet i løpet av de siste to årene, og dette nye konseptet vil være spesielt egnet for rask levering fra våre anlegg på Verdal i Norge, sier Myklebust.

Arbeidet vil bli utført av Kværners team i Oslo, støttet av ingeniører i Jackets Technology. Prosjektet har allerede startet og skal være ferdig i november 2014 med forventet konseptvalg innen utgangen av året. Kontraktspart er Kværners datterselskap Kværner Engineering AS.