Skal ha hvitvasket millioner

136 mill. Påtalemyndigheten mener et energiselskap med postadresse på Aker Brygge i Oslo hvitvasket 136 millioner kroner gjennom salg av elektrisitet i utlandet. Nå inndras pengene, og energiselskapet, Castor Energy, har vedtatt et forelegg på 1 million kroner, skriver Dagens Næringsliv. Dette innebærer ikke en erkjennelse av skyld, men etter en helhetsvurdering valgte man å … Continued

136 mill.

Påtalemyndigheten mener et energiselskap med postadresse på Aker Brygge i Oslo hvitvasket 136 millioner kroner gjennom salg av elektrisitet i utlandet.

Nå inndras pengene, og energiselskapet, Castor Energy, har vedtatt et forelegg på 1 million kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Dette innebærer ikke en erkjennelse av skyld, men etter en helhetsvurdering valgte man å vedta forelegget for å avslutte straffeforfølgelsen, forteller Castor Energys advokat Svein Holden til avisen.

I vårt perspektiv har jeg vanskelig for å tro at Castor Energy aksepterer et slikt forelegg, hvis man ikke trodde dette var en tapt sak, sier politiadvokat Jens Petter Fossdal ved Oslo politidistrikt.

Dagens Næringsliv har forgjeves forsøkt å komme i kontakt med Castor Energy og selskapets ledelse. Selskapet ble etablert i 2012, men har aldri levert regnskap, og har kun hatt postadresse på Aker Brygge, ifølge avisen.

Ingen andre er siktet per i dag. De antatte sentrale personene knyttet til Castor Energy virker ikke å være i Norge lenger, sier politiadvokat