Sikkerhetsnett skal redde liv

Tromsø-firma med spennende produkt. Fallende gjenstander er en stor utfordring i industrien. Tromsø-firmaet NOFI har utviklet et sikkerhetsnett som kan redde liv. I utgangspunktet utviklet vi et system med lav vekt som blant annet kunne fange opp fallende istapper, forteller Dag Nilsen, R&D Manager i NOFI Tromsø. Etterhvert så vi at sikkerhetsnettet hadde langt større … Continued

Tromsø-firma med spennende produkt.

Fallende gjenstander er en stor utfordring i industrien. Tromsø-firmaet NOFI har utviklet et sikkerhetsnett som kan redde liv.

I utgangspunktet utviklet vi et system med lav vekt som blant annet kunne fange opp fallende istapper, forteller Dag Nilsen, R&D Manager i NOFI Tromsø. Etterhvert så vi at sikkerhetsnettet hadde langt større bruksområde.

Selskapet videreutviklet sikkerhetsnettet, som nå er tatt i bruk offshore.

Tester viser at sikkerhetsnettet i tillegg til å stoppe personer som faller også fanger opp små gjenstander ned til firtomsspiker på høykant.

NOFI har testet vellykket med spett og skrujern droppet fra 12 meter med spissen pekende ned.

Systemet kan brukes på mange områder innen sikring mot fallende gjenstander, spesielt om man er tvunget til samtidig å jobbe i flere høyder og ønsker å lage en barriere. Vi håper sikkerhetsnettet kan være med på å redusere kostnader og redde liv, avslutter Dag Nilsen.