Industri i verdensklasse

Det vi gjør i dag, skal vi gjøre det i morgen? Gunvor Ulstein er Konsernsjef i Ulstein Group ASA, samt adm. dir i Ulstein Shipping AS. Hun er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole i Bergen. I 2006 ble hun kåret til «Årets Forretningskvinne» og i 2008 «Årets shippingnavn». I 2011 ble hun tildelt prisen «Seatrade … Continued

Det vi gjør i dag, skal vi gjøre det i morgen?

Gunvor Ulstein er Konsernsjef i Ulstein Group ASA, samt adm. dir i Ulstein Shipping AS. Hun er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole i Bergen. I 2006 ble hun kåret til «Årets Forretningskvinne» og i 2008 «Årets shippingnavn». I 2011 ble hun tildelt prisen «Seatrade Young Person in Shipping».

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu og skape industri i verdensklasse, forteller Gunvor Ulstein på Skagenfondenes Nyttårskonferanse.

Hun sikter til den maritime industriklyngen på Sundmøre.

Det har gått opp og ned siden slutten av 70-tallet, forteller Ulstein. Allikevel er vi bedre enn noen gang før. Det at vi tør å tenke nytt, det at vi tar bruk av klyngeeffekten og tester utstyr ute i sjøen, det at de som tester tør å kalle en spade for en spade, det gjør at vi er i verdensklasse.

Familieråd

Vi var fem søsken som vokste opp, forteller Ulstein. Da jeg vokste opp hadde vi familieråd hver uke. Da skulle vi fortelle hverandre hva vi syntes om foreldrene våre, og hva vi syntes om hverandre. På denne måten lærte vi oss å få både positive og negative ting på bordet, og dette lærte oss å håndtere konflikter. Dette er lærdom vi har tatt med oss inn næringslivet.

Best eller kopi?

Du blir ikke best ved å kopiere andre, forteller Ulstein. Vi ønsker være der andre ikke er. Eksempelvis ønsker vi å være på konferansene der våre konkurrenter ikke er. Det gir ikke innovasjon kun å delta på arrangementene der alle konkurrentene også deltar.

I 2003 kom Ulstein opp med skissene som etterhvert skulle utgjøre en stor forskjell.

I 2003 var det tunge tider, men vi ønsket fortsatt være innovative, forteller Ulstein. Vi hadde inne industridesignere som ikke kunne noe om båt. Vi ønsket tenke innovasjon. De var med å forme konseptet som i 2005 ble Ulstein X Bow. Konseptet har blitt en enorm suksess.

Ulstein forteller videre om et nyskapende konsept de nå er i gang med.

Sammen med Subsea7 og Eidesvik Offshore vi nå i gang med neste generasjon av X Bow, forteller Ulstein. Dette er morgendagens løsninger. Samarbeidet gjør oss veldig sterke.

Gunvor Ulstein har en sterk oppfordring.

Havområdet er vårt viktigste ressurs nå og i fremtiden, forteller Ulstein. Derfor må dere hjelpe til å heie frem de som jobber med forskning og utvikling innenfor dette området. Det er dette som er fremtiden.

Vi må være et åpent samfunn

Gunvor Ulstein har også en viktig appell til næringslivet.

Det å være åpne for homofile, det å være åpne for våre nye landsmenn, det gir oss et konkurransefortrinn i forhold til land som ikke er like åpne, avslutter Gunvor Ulstein.

Nyheten oppdateres forløpende.