Gode nyheter for norske gründere

En veldig god start, mener Abelia. Abelia etterlyste i oktober et budsjett som ruster samfunnet for de utfordringene vi vil stå ovenfor i fremtiden. Forliket som ble lagt frem i dag inneholder en økt satsning på innovasjon og utvikling av det som skal være det nye næringslivet. Dette er offensivt og bra, sier Håkon Haugli, … Continued

En veldig god start, mener Abelia.

Abelia etterlyste i oktober et budsjett som ruster samfunnet for de utfordringene vi vil stå ovenfor i fremtiden. Forliket som ble lagt frem i dag inneholder en økt satsning på innovasjon og utvikling av det som skal være det nye næringslivet. Dette er offensivt og bra, sier Håkon Haugli, administrerende direktør i Abelia i en pressemelding.

I budsjettforliket som ble presentert i dag bevilges det ytterligere midler innovasjon, gründere og oppstartsbedrifter. FORNY2020 får 25 mill. nye kroner, og regjeringens foreslåtte kutt i SIVAs inkubasjonsprogram er reversert.

Det etableres stadig nye virksomheter i Norge, men ikke alle får sjansen til å vokse seg store på globale markeder. Altfor ofte fanges potensielle vekstbedrifter i «dødens dal», fasen de befinner seg i frem til de begynner å generere egne inntekter.

Under budsjettforhandlingene har Abelia tatt til orde for at det må bygges en bredere bro over dødens dal, for raskere utvikling av nytt og innovativt næringsliv. For å oppnå dette trenger vi en åpen og konkurranseutsatt pre-såkornordning, tilføyer Haugli.

Abelia-direktøren er begeistret for opprettelsen av to ulike såkornsfond på til sammen 135 mill. kr. Disse skal sikre risikovillig kapital til nystartede bedrifter.

Dersom dette er begynnelsen på en løsning for å mobilisere mer privat kapital til nyoppstartede virksomheter, er det en veldig god start, avslutter Haugli.