Det er ingen bransjekrise

Aktivitetsnivået normaliseres. Dette er ingen bransjekrise, vi er på vei mot et normalt aktivitetsnivå, sier Gro Brækken, administrerende direktør i Norsk olje og gass på organisasjonen sine nettsider. Vi må passe på at vi ikke skremmer bort ungdommen når vi nå opplever en normalisering. De har en svært spennende fremtid i olje- og gassindustrien, fortsetter … Continued

Aktivitetsnivået normaliseres.

Dette er ingen bransjekrise, vi er på vei mot et normalt aktivitetsnivå, sier Gro Brækken, administrerende direktør i Norsk olje og gass på organisasjonen sine nettsider.

Vi må passe på at vi ikke skremmer bort ungdommen når vi nå opplever en normalisering. De har en svært spennende fremtid i olje- og gassindustrien, fortsetter hun.

Ulv, ulv!

En rekke selskap har i det siste nedbemannet som følge av nødvendige kostnadskutt. Dette får mange til å si at bransjen nå opplever en krise.

Det er helt klart dramatisk for de enkeltpersonene og bedriftene som må kutte store deler av arbeidsstokken. Ansatte i olje- og gassindustrien har svært høy kompetanse, og vi håper nå at denne kompetansen vil bidra til å gi dem jobb, også i andre bransjer, sier Gro Brækken.

Investeres mer enn noen gang

Norsk olje og gass ønsker likevel å sette det som nå skjer inn i en større sammenheng.

Om lag 250.000 mennesker i Norske har arbeid i eller knyttet til olje- og gassindustrien. Vi går nå mot en normalisering av aktivitetsnivået etter tre år med rekordhøyde investeringer. Selv om investeringene går noe ned for 2015, er det det tredje høyeste nivået i historien. Med andre ord, vi er lang fra en krise i industrien, sier Brækken.

Frykter for rekrutteringen

Det man nå frykter er at ungdommen skremmes fra å velge utdanning rettet mot olje- og gassindustrien.

Vi må passe på at vi ikke skremmer bort ungdommen når vi nå opplever en normalisering. Det er en svært spennende tid i olje- og gassindustrien i mange tiår fremover, avslutter Brækken.

Kilde: norog.no