– Boretiden er omtrent halvert på fem år i USA

Automatisering og teknologiutvikling er den beste måten å spare penger på. – Det er veldig mange manuelle prosesser som skjer i dag, som vi kan automatisere. Flybransjen og autopilot er et godt eksempel på dette, sier Hege Kverneland, CTO i National Oilwell Varco til enerWE. Hun forteller at sikkerheten i mange tilfeller øker ved å automatisere. … Continued

Automatisering og teknologiutvikling er den beste måten å spare penger på.

– Det er veldig mange manuelle prosesser som skjer i dag, som vi kan automatisere. Flybransjen og autopilot er et godt eksempel på dette, sier Hege Kverneland, CTO i National Oilwell Varco til enerWE.

Hun forteller at sikkerheten i mange tilfeller øker ved å automatisere. De kommer fortsatt til å trenge personell på for eksempel boreoperasjoner hvis de automatiseres, men arbeiderne vil få en annen rolle.

Kverneland bruker USA som eksempel på automatiserte prosesser som har blitt en suksess. Der er boretiden omtrent halvert på fem år på grunn av effektivisering, automatisering og enklere systemer.

– I dag er det opp til syv maskiner som er involvert i prosessen med å ta borerøret fra pipedeck til selve boreoperasjonen. Denne operasjonen bør kunne styres fra én maskin, avslutter Kverneland.