20.000 studenter vurderer å hoppe av oljestudier

Studenter frykter for fremtiden som følge av det kraftige oljeprisfallet. De trange tidene i oljebransjen skremmer studentene. 7 prosent sier de har vurdert å bytte studieløp som følge av oljekrisen. Bare klimaendringene mer skremmende Tallet kommer fram i en undersøkelse gjennomført av Sentio på oppdrag for Norsk Studentorganisasjon (NSO) og Universitas. 7 prosent av studentmassen … Continued

Studenter frykter for fremtiden som følge av det kraftige oljeprisfallet.

De trange tidene i oljebransjen skremmer studentene. 7 prosent sier de har vurdert å bytte studieløp som følge av oljekrisen.

Bare klimaendringene mer skremmende

Tallet kommer fram i en undersøkelse gjennomført av Sentio på oppdrag for Norsk Studentorganisasjon (NSO) og Universitas. 7 prosent av studentmassen i Norge tilsvarer 20.000 studenter.

I undersøkelsen fikk deltakerne også spørsmål om hva de trodde ville påvirke fremtiden deres mest. 29 prosent svarte krisen i petroleumsnæringen, og dermed er det bare klimaendringer som skremmer norske studenter mer enn fallet i oljeprisene.

– Norge trenger denne kompetansen

Kompetansedirektør Are Turmo i NHO vil ikke anbefale studenter å bytte studium på grunn av usikkerheter i arbeidsmarkedet.

– Vi må ha flere tanker i hodet samtidig. Norge trenger denne typen kompetanse samtidig som vi satser ytterligere på å øke kompetansen mot grønne næringer, sier Turmo til Universitas.

Reklame