Reach Subsea samarbeider med NTNU

Publisert

Setter pris på å bruke oljekompetanse i forskning. 

Haugesunds-baserte Reach Subsea skriver i en børsmelding at de har inngått en kontrakt med NTNUs MarMine-prosjekt, et forskningsprosjekt på mineraler og metaller på den norske kontinentalsokkelen.

Kontrakten innebærer et forskningstokt på den midtatlantiske ryggen nord for Jan Mayen, finansiert av Norges Forskningsråd. Reach vil om bord på Riebers fartøy Polar King bruke ROV, AUV og grabb for sjøbunnskartlegging og prøvetaking for geologisk og biologisk forskning knyttet til mineralutvinning på havbunnen.

Reach Subsea vil fullføre kontrakten i juli-august 2016.

Selskapets salgs - og markedsføringssjef Bård Thuen Høgheim sier til enerWE at Reach Subsea håper å involvere seg mer i NTNU-prosjektet på sikt, og at de har planer om å bruke det de lærer av sommerens prosjekt når de selv ser på muligheten for å utvide til nye segmenter.

Høgheim trekker frem subsea mining som spesielt interessant for selskapet, og sier de har vurdert dette også tidligere.

— Prosjektet setter stor pris på at man kan benytte utstyr og kompetanse fra olje og gass industrien til forskning på mineralutvinning på havbunnen, sier MarMines prosjektleder Kurt Aasly i meldingen.

— Vi er glade for å være del av et spennende prosjekt sammen med NTNU og deres samarbeidspartnere i MarMine og samtidig få utnyttet vår kompetanse i et nytt markedsegment, mineralutvinning på havbunnen, leggerJostein Alendal, CEO I Reach Subsea, til.

Rekalme

https://vimeo.com/157152222