Oljebransjen er helt avgjørende for å drive fram teknologioverføring

Publisert

Innovasjon Norge og Norges forskningsråd presenterer 18 utvalgte norske teknologibedrifter på Innovation Park under årets Offshore Northern Seas (ONS) i Stavanger neste uke. ONS er en av de viktigste møteplassene for den internasjonale energibransjen, skriver Innovasjon Norge i en pressemelding.

Innovation Park er et utstillingsområde på ONS som fokuserer på nye teknologier og innovasjoner som kan løse utfordringer innenfor petroleumsbransjen. Totalt 18 bedrifter, hvor halvparten er støttet av Norges forskningsråd og den andre halvparten er støttet av Innovasjon Norge, skal presentere sine løsninger for internasjonale bransjeaktører under ONS. Felles for bedriftene som deltar er at de har vært gjennom en utvelgelsesprosess der kostnadsreduksjoner, standardiserte løsninger og teknologier med miljøgevinster er vektlagt.

Teknologioverføring

- Kompetansen, teknologien og det internasjonale nettverket som er bygget opp gjennom årtier med olje- og gassvirksomhet i Norge, er helt avgjørende for å drive fram teknologioverføring, skape nye arbeidsplasser og å sikre utvikling og innovasjon både i etablert og ny industri og næringsliv, sier Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge. Traaseth er en av innlederne under temaet Lederskap i omstillingsprosesser på Center Court scenen på ONS, onsdag 31. august.

Forskning og utvikling

Arvid Hallén, administrerende direktør for Norges Forskningsråd, vil holde foredrag om hvorfor forskning og utvikling nå er viktigere en noensinne. Foredraget holdes på Center Court tirsdag 30. august.

- Petroleumsbransjen står overfor store utfordringer. Utslipp av klimagasser må reduseres og driften må bli mer kostnadseffektiv. Begge deler krever forskning og utvikling. Det er også avgjørende at ny teknologi som reduserer energiforbruk, får ned utslippene og reduserer kostnader tas i bruk rask, sier Hallén.

- Vi får svært mange søknader fra bedrifter som ønsker å utvikle ny teknologi og nye løsninger nå. Det viser at både vilje og evne til fornyelse er stor i bransjen, legger Hallén til.

Foredragene på Center Court er åpne for alle besøkende på ONS.

Powered by Labrador CMS