Kullgigant utkonkurrert av fornybart

Publisert

Tapte over 2 milliarder dollar i fjor.

USAs største kullgruveselskap, Peabody Energy, begjærer seg konkurs. Konkurransen fra billig naturgass og satsingen på fornybare energikilder har rammet bransjen hardt.

Konkursen var ventet. Peabody er det siste og største av flere titall amerikanske gruveselskaper som har gått dukken. Årsaken er at nye utvinningsmetoder har ført til rimeligere naturgass, samtidig som etterspørselen fra Kinas kullavhengige industri har falt.

Fortsetter som vanlig

Peabody, som har hovedkontor i St. Louis i Missouri, tapte over 2 milliarder dollar i fjor. Selskapet klarer ikke lenger å betjene sin gjeld på 10,1 milliarder dollar, og har søkt om konkursbeskyttelse for å restrukturere selskapet.

Reklame (saken fortsetter under)

https://vimeo.com/157152222

– Alle selskapets gruver og kontorer fortsetter driften som vanlig, og vil etter alt å dømme fortsette med det gjennom hele prosessen, uttaler selskapet.

Konkursen omfatter selskapets virksomhet i USA, men ikke gruvene i Australia. Mye av selskapets gjeld stammer fra utvidelsen av virksomheten i Australia. Ifølge rettsdokumentene anslår Peabody at selskapets aktiva er verdt rundt 11 milliarder dollar.

Powered by Labrador CMS