USA mistet over 100.000 jobber innen fornybar energi i mars

Frykter at hele 500.00 fornybarjobber går tapt som følge av virusutbruddet.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke bare olje- og gassbransjen som rammes hardt av virusutbruddet. Mens den fossile delen av energibransjen sliter med lave olje- og gasspriser, sliter fornybarnæringen med at mye har stoppet opp.

Her hjemme har Otovo fortalt enerWE at de er bekymret for den norske solenergibransjen.

- I Norge - som er ett av våre fire markeder, er det nå mer usikkerhet blant folk fordi mange er er permittert eller usikten på de økonomiske utsiktene. Derfor nøler folk med å ta store enøk-beslutninger. Det blir nok vanskelig i Norge om ikke bransjen blir hjulpet, sa Otovo-sjef Andreas Thorsheim til enerWE tidligere denne måneden.

Nå forteller en gruppe amerikanske interesseorganisasjoner for fornybar energi at det er i ferd med å skje i USA. I en felles pressemelding skriver Environmental Entrepreneurs, E4TheFuture og American Council on Renewable Energy at tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet viser en dramatisk mars måned for alle som jobber med fornybar energi i USA.

- Mer enn 106.000 mistet jobben innen fornybar energi i mars, og flere hundre tusen flere vil miste jobben de kommende månedene, skriver fornybarorganisasjonene.

Det amerikanske arbeidsdepartementet har kommet frem til at 106.742 mistet jobben innen fornybar energi i mars, og at det i praksis utraderte alle nye fornybarjobber som ble skapt innen fornybar energi, energieffektivitet, elbiler, hydrogenbiler, energilagring og fornybar drivstoff i hele 2019.

De skriver videre at ren og fornybar energi har stått for den kraftigste økningen i nye jobber i USA det siste tiåret, og at veksten har ligget på 10,4 prosent siden 2015.

Les rapporten om jobbene som forsvant her.

Powered by Labrador CMS