- Vi har en regjering som sitter og ser på mens folk i tusenvis mister jobbene sine

Publisert

Arbeiderpartiet krever statlige midler umiddelbart for å holde folk sysselsatt.

Vestlandet er hardest rammet av oljenedturen, og nå krever Arbeiderpartiet innsats. Partiets ordførere i Rogaland vil ha statlige midler til å sette i gang prosjekter for halvannen milliard kroner.

Krever tiltak

På partiets fylkesmøte i helgen var det mange som etterlyste mer kraftfulle tiltak fra regjeringen, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi har en regjering som sitter og ser på mens folk i tusenvis mister jobbene sine. Vi krever at det blir satt inn statlige midler umiddelbart for å kunne holde folk sysselsatt mens vi venter på at konjunkturene skal snu, sier fylkesordfører Marianne Chesak. Over 32.000 har mistet jobben i Rogaland i løpet av mindre enn to år.

Reklame (artikkel fortsetter under video)

https://vimeo.com/157152222

Reklame

Blir enda tøffere

Chesak sier månedene som kommer trolig vil føre til at en allerede vanskelig situasjon blir enda tøffere.

– Dette er en dramatisk situasjon. Vi trenger tiltak nå, med en gang. Det offentliges pengebruk i en slik situasjon vil være et verdifullt bidrag til private leverandører, sier hun.

Også i Hordaland var sysselsetting et hovedtema på Arbeiderpartiets fylkesmøte. Blant forslagene derfra er utvidet permitteringsperiode til 52 uker og økt vedlikehold på sokkelen. I tillegg ønsker fylkespartiet at statens nye investeringsfond for grønn teknologi, Fornybar AS, legges til Bergen.

Powered by Labrador CMS