NHO etterlyser statlig industristrategi

Trekker frem utvikling av ny fornybar energi, havvind, batterier, grønt hydrogen, maritim sektor og videreutvikling av kraftsystemet.

Publisert

NHO mener Norge trenger en statlig industriplan for det grønne skiftet.

Det skriver Klassekampen , som onsdag omtaler en ny rapport fra NHO om hvordan det kan bygges opp nye eksportnæringen i Norge knyttet til elektrifisering.

– Vi trenger å få involvert politikerne, og at de ser at det kan være en god idé å ha en nasjonal strategi, sier NHO-president Arvid Moss til Klassekampen.

– Norge vil måtte ta inn over seg at man må jobbe koordinert næringsfremmende basert på noen satsingsområder, supplerer NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid.

I rapporten, som har fått tittelen «Grønne elektriske verdikjeder», trekker NHO fram et knippe med satsingsområder som ifølge analysen har et omsetningspotensial for norske aktører på minst 32 milliarder euro i året innen 2030 og minst 76 milliarder euro i året innen 2050.

Satsingsområdene som trekkes fram, er utvikling av ny fornybar energi, havvind, batterier, grønt hydrogen, maritim sektor og videreutvikling av kraftsystemet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS