Truer strømselskaper med gebyr for feilinformasjon til strømpris.no

- Feilinformasjon er med på å undergrave konkurransen i sluttbrukermarkedet og svekke kundens tillit til portalen.

Publisert

Reguleringsmyndigheten for energi i NVE (RME) skriver i en pressemelding at de vil begynne å ta i bruk overtredelsesgebyr til strømselskaper som feilrapporterer til Forbrukerrådets portal Strømpris.no.

- En velfungerende prissammenligningstjeneste er viktig for at sluttbrukere kan ta gode og informerte valg i kraftmarkedet. Feilinformasjon er med på å undergrave konkurransen i sluttbrukermarkedet og svekke kundens tillit til portalen, noe RME ser alvorlig på. RME vil derfor se strengere på alle saker som gjelder brudd på rapporteringsplikten, sier direktør for RME, Ove Flataker.

RME har så langt ikke reagert med overtredelsesgebyr ved brudd på rapporteringsplikten, men i 2020 mottok de flere saker fra Forbrukerrådet om feilrapportering til strømpris.no. Det vil det nå slås ned på.

Alle kraftleverandører skal sørge for at deres avtaler med forbrukere innrapporteres til strømpris.no. Dette er de pålagt å gjøre, og avtalene skal til enhver tid være oppdaterte. Endringer i priser og avtalevilkår skal rapporteres elektronisk og fortløpende til Forbrukerrådet.

Powered by Labrador CMS