- Villedende priser gir ulike konkurransevilkår

Strømselskapet LOS er glade for at Forbrukerrådet tar grep

Publisert

Onsdag denne uken gikk Forbrukerrådet hardt it mot strømselskaper som de mistenker at driver med prisjuks.

– Vi har avdekket at strømselskapene rett og slett lurer folk med en avtaletype de kaller innkjøpsprisavtaler. De selges som ordinære spotavtaler, og det er avtalene som folk oftest blir anbefalt å velge, sa Inger Lise Blyverket, direktør i Forbrukerrådet, til VG.

Nå får hun støtte fra strømselskapet LOS. De er glade for at Forbrukerrådet har klaget inn 29 strømselskaper, og på den måten setter et søkelys på et problem som også rammer de seriøse strømselskapene.

- Alle våre spot- og innkjøpsprisprodukter er ren timesspot uten skjulte kostnader. Det er strømbørsen Nord Pool Spot, som basert på tilbud og etterspørsel, setter markedsprisen time for time. Det er denne timeprisen våre kunder betaler, forteller Tone Tversland, markeds- og kommunikasjonssjef i LOS, i en pressemelding.

Hun er opptatt av at villedende markedsføring gjør det vanskelig for de som ønsker å være seriøse.

- Villedende priser gir også ulike konkurransevilkår - og vi synes det er ryddig at alle kan konkurrere på like vilkår. Som strømleverandør er vi helt avhengige av kundens tillit - og vi er derfor opptatt av å være åpne og ærlige når vi snakker om våre strømpriser, sier Tversland.

Powered by Labrador CMS