– For liten kunnskap hos mange brukere og innkjøpere, mener leverandør

Publisert

Torsdag den 3. november samles flere bransjer for erfaringsoverføring. Den røde tråden er Sikkert arbeid i høyden.

 • Klikk her for å se deltakerliste og konferanseprogram
 • Mer enn 130 deltakere

  I år er det mer enn 130 deltakere påmeldt, forteller Chul Christian Aamodt, Administrerende direktør i enerWE. Vi er utrolig godt fornøyde med at det er så stor interesse for arrangementet.

  Hvem fortjener HMS-prisen?

  Høydekonferansens HMS-pris skal tildeles en person eller en bedrift som har utmerket seg når det gjelder sikkert arbeid i høyden. Juryen for Høydekonferansens HMS-pris består av medlemmene i programkomitéen for konferansen.

  Kandidater til Høydekonferansens HMS-pris 2016

  • Arne Valaker, Arbeidstilsynet
  • SEF (stillas entreprenørenes forening)
  • Sigmund Andreassen, Petroleumstilsynet
  • H. M. Albretsen Verktøysikring AS
  • Prisen deles ut av en representant fra Standard Norge.

   Et initiativ fra AAK Safety

   AAK Safety er initiativtaker til Høydekonferansen, som første gang ble arrangert i 2007. I 2014 overtok enerWE ansvaret for konferansen, men AAK Safety er fortsatt tungt involvert i den faglige delen av arrangementet.

   – AAK Safety mener at det er viktig med et slik fora som Høydekonferansen hvor ulike aktører kan treffe hverandre og utveksle erfaringer, forteller Sverre Bersås, Daglig leder i AAK Safety. På Høydekonferansen møtes selskap som selv har arbeid i høyden, produkt- og kompetansetilbydere som oss selv, andre tjenestetilbydere, myndigheter med mer. Så da bør vi vel alle sammen kunne gå hjem fra konferansen å være litt klokere enn da vi kom.

   Behov for tydelig regelverk

   Svein Olav Høysæther, Managing Director i Langset Rope Access ser frem til årets Høydekonferanse.

   – Vi ønsker erfaringsoverføring mellom selskaper og god diskusjon rundt regelverk for arbeid i høyden. Vi ønsker også å vise våre produkter samt brede kompetanse på arbeid i høyden.

   – Hva mener du er de største utfordringene med arbeid i høyden?

   – Det finnes så mange utfordringer, men det vi ser på nå er det uklare regelverket rundt fallsikring.  Vår mening er at når det gjelder opplæring så er det kun praktisk trening som gjør en god og trygg og slik er det dessverre ikke i dag. Det finnes for mange varierende kurstyper innen opplæring på fallsikring som ikke bør være der, sier Høysæther.

   Viktig å være en synlig støttespiller for Høydekonferansen

   Samarbeidsorganet for tilkomstteknikk (SOFT) er en bransjeorganisasjon for leverandører og brukere av arbeid i tau (tilkomstteknikk). Tore Rønstad er fagleder i SOFT. Han deltar også i år på Høydekonferansen.

   – Som bransjeorgan for arbeid i høyden generelt mener vi det er viktig å være en synlig støttespiller for slike arrangement, forteller han. Videre kan dette bidra til styrket dialog mot medlemmene i SOFT. Det er også viktig å synliggjøre oss inn mot myndigheter og store byggherrer. Gjennom dette vil vi kunne styrke samarbeid med nettopp disse.

   Ønsker å knytte kontakter

   Hytorc Norge har vært med på Høydekonferansen flere ganger, og ser frem til årets arrangement. I år deltar de også som utstillere.

   – Vi ønsker at deltager etter konferansen skal ha oss i tankene når det kommer til industrielle bolteløsninger Morten Helgevold som jobber med teknisk salg i Hytorc.

   – Hva mener du er de største utfordringene med arbeid i høyden?

   – For vår del er det å kunne jobbe sikkert, ergonomisk og effektivt også i høyden selv om man til tider skal ha med seg omfattende verktøysystemer, forteller Helgevold.

   ST. Dahl har også deltatt flere ganger på Høydekonferansen, og også de har i år valgt å bli med som utstillere.

   – Vi håper å møte andre i bransjen som er opptatt av “Sikkert arbeid i Høyden” og markedsføre oss som en kunnskapsrik importør og leverandør, forteller Oddbjørn Lennart Granlund, Product Manager i ST. DAHL.

   – Hva mener du er de største utfordringene med arbeid i høyden?

   –  For liten kunnskap hos mange brukere og innkjøpere. Feil valg av type utstyr, og feilbruk, svarer Granlund.

   Mange relevante foredrag

   Mintra Group deltar i år både med foredrag og som utstillere på Høydekonferansen. Vi har tatt en prat med Geir Kalleberg.

   Geir Kalleberg Vice President Marketing & Sales skal også ha foredrag på Høydekonferansen der han skal dele erfaringer fra den rolen Mintra Group har for å hjelpe til å dele erfaringer fra uønskede hendelser på tvers av selskaper.

   – Ja, det gleder jeg meg til å fortelle mer om, sier han.

   I tillegg skal både Skanska, Statnett, ConocoPhillips, Skagerak Energi, Arbeidstilsynet, Norsk Akkreditering, SOFT, BKK Enotek, Samarbeid for Sikkerhet, Fellesforbundet og AAK Safety holde foredrag.

   - Vi ser frem til en veldig spennende konferanse, avslutter Per-Tore Meiholm, salgsdirektør i enerWE.


   Det opplyses om at enerWE as er arrangør av Høydekonferansen 2016.