- Folk må være forberedt på at det enkelte steder kan ta lang tid før strømmen er tilbake

Publisert

Uværet på Sørlandet har ført til at 10.000 kunder er uten strøm, det fleste av dem i indre strøk i Vest-Agder, melder NRK.

– Det er tung snø og rundt null grader som gjør at mange trær faller over linjer som ryker, sier beredskapsleder Jon Eilif Trohjell i Agder Energi Nett til NRK.

Mandag kom det store mengder nedbør i Aust- og Vest-Agder. Langs kysten har det meste falt ned som regn, men noen kilometer innover i landet lavet snøen fremdeles ned mandag kveld.

– Vi jobber fortløpende med å koble om, slik at kundene skal få strømmen tilbake så raskt som mulig, sier pressekontakt Hanne Liv Refsnes i Agder Energi til Fædrelandsvennen.

De første strømbruddene kom ved 15–16-tiden. Siden har noen fått strømmen tilbake, mens andre har mistet den.

– Entreprenørene har bemannet opp og rykker ut der det trengs. Enkelte steder kan det ta tid å komme fram, ettersom det er vanskelig å komme fram både langs veier og i terrenget, sier Refsnes.

I en pressemelding opplyser strømselskapet at folk må være forberedt på at det enkelte steder kan ta lang tid før strømmen er tilbake, ettersom feilretting i uvær og mørke kan utsette mannskapene for fare.