Foto: Norges bank
Foto: Norges bank

Norge øker støtten til FNs miljøprogram

Norske myndigheter øker bidraget til FNs miljøprogram til 360 millioner kroner – en økning på 90 millioner fra forrige avtaleperiode.

Publisert

Den nye avtalen blir torsdag undertegnet i New York når utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) møter danske Inger Andersen, som er leder for FNs miljøprogram (UNEP).

– UNEP er en viktig partner for regjeringens økte satsing på miljø i utviklingspolitikken. Vi øremerker nå midler til blant annet UNEPs arbeid med å forebygge klimaendringer og marin forsøpling. God forebygging vil redusere omfanget av kriser, sier Ulstein i en pressemelding.

Brorparten av pengestøtten er ikke øremerket og vil gå rett til miljøprogrammets generelle arbeid. Norge har øremerket 43 millioner til blant annet bekjempelse av forurensing i havet.

UNEP Koordinerer FNs miljøaktiviteter, støtter utviklingsland i å innføre miljøvennlig politikk og oppfordrer til bærekraftig utvikling gjennom sunne miljøvennlige tiltak. Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) er president for UNEPs neste miljøforsamling i 2021, og det økte norske bidraget støtter opp om Elvestuens rolle.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS