700 må gå i FMC Technologies

Publisert

Ansatte og innleide rammes av brutalt kutt.

Over 700 ansatte og innleide i leverandørbedriften FMC Technologies mister jobben, melder NRK.

– Vi er på lik linje med alle andre berørt av markedssituasjonen og aktivitetsnivået. Det slår nå inn også inn hos oss, sier administrerende direktør Rune Thoresen i FMC Kongsberg Subsea AS til NRK.

Må tilpasse kapasiteten

Det var ekstraordinært styremøte i selskapet tirsdag, og de ansatte er informert om den dramatiske beslutningen.

– Vi må tilpasse arbeidskapasiteten til markedssituasjonen. Dagens nivå og antall ansatte er basert på et mye høyere volum enn vår nåværende prognose viser, sier Thoresen.

Thoresen opplyser til lokalavisen Laagendalsposten i Kongsberg at bedriften benytter seg av svært lite innleid personell for tiden, og at slankeprosessen først og fremst vil ramme fast ansatte.

Alle ute i løpet av sommeren

Nedbemanningsprosessen planlegges å være sluttført innen 30. juni, skriver Offshore.no.

– Å redusere bemanningen er en vanskelig beslutning. Vi er imidlertid nødt til å tilpasse arbeidskapasiteten til den rådende markedssituasjonen for å styrke vår fremtidige konkurranseevne. Vi har brukt tid på å finne løsninger for å unngå nedbemanning så langt det er mulig, da dette selvfølgelig er tungt, først og fremst for de av våre kollegaer som blir direkte berørt, men også for selskapet, sier Thoresen i en pressemelding.

Flere enn ventet

Selv om nedbemanningen var ventet, var tallet mye høyere enn de ansatte hadde sett for seg.

– Da de leste opp hvor mange som må gå, ble beskjeden mottatt med sjokk. At så mange måtte gå var det få som hadde trodd, sier Anne Jenny Archer, hovedtillitsvalgt for de NITO-organiserte ved Kongsberg.

Selv tror hun at mellom 400 og 500 må gå på Kongsberg alene.

Over hele landet

FMC Technologies leverer systemer og løsninger til energiindustrien og har ifølge Wikipedia ansatte i Kongsberg, Asker, Bergen, Stavanger, Kristiansund, Florø og Notodden.

Selskapet har sitt hovedkontor i Houston og til sammen snaut 19.000 ansatte. I Norge står 3.800 på lønningslisten.

Powered by Labrador CMS