Gladnyhet for norske leverandører

Publisert

Maria er klar for å åpnes.

Wintershall går videre med utbyggingen i Norskehavet.

Den godkjente utbyggingsplanen for feltet i Norskehavet omfatter to havbunnsrammer som vil bli tilknyttet flere eksisterende vertsinstallasjoner i området.

Dette er nok en milepæl for Wintershall i Norge. Selv i utfordrende tider med lav oljepris går vi videre med gjennomføringen av dette viktige utbyggingsprosjektet. Beslutningen om å bygge ut Maria viser vår langsiktige forpliktelse til Norge, som er et kjerneområde for oss, sier Hugo Dijkgraaf, prosjektdirektør for Maria i en pressemelding.

Styrker det norske samfunnet

Maria vil bli utbygd med undervannsinstallasjoner som blir knyttet til produksjonsplattformene Kristin, Heidrun og Åsgard B.

Med denne innovative utbyggingen som benytter seg av eksisterende infrastruktur i Norskehavet, styrker vi vår posisjon som undervannsoperatør og bidrar til å genererer store verdier for partnerskapet, det norske samfunnet og hele verdikjeden, forteller Dijkgraaf.

Flere kontrakter er allerede tildelt, blant annet undervannsproduksjonsanlegg til FMC Kongsberg og kontakten for rørlegging og undervannskonstruksjon til Subsea 7.

Powered by Labrador CMS