Statoil utsetter utbygning av Flyndretind-prospektet

Publisert

Kapasitetsmangel i gassledning.

Statoil har, ifølge offshore.no, søkt og fått innvilget en utsettelse fra Olje - og energidepartementet på fremdriften på utbyggingsprosjektet på Flyndretind-prospektet, nord for Mikkel-feltet i Norskehavet.

Et gassfunn selskapet i 2010 beskrev som "lite, men kommersielt drivverdig".

Departementet har nå gitt Statoil frist til 1. mars 2017 for beslutning om videreføring, mens frist for beslutning om innsendelse av utbyggingsplan forblir 1. mars 2018.

Fullbooket til 2021

I følge departementet er det ikke er det ikke rom for ytterligere utsettelser, selskapet på sin side tror ikke prosjektet kan realiseres så raskt, på grunn av manglende kapasitet.

– Per i dag er det ikke ledig kapasitet i rørledningen Åsgard Transport, og det er én av grunnene til at prosjektet utsettes. Åsgard Transport System (ÅTS) er fullbooket til 2021, men dersom dette skulle endre seg, vil vi ta en ny vurdering, sier informasjonssjef Ola Anders Skauby i Statoil til offshore.no.

Lisenspartnerne i lisensen, Statoil (40,85 prosent), Eni (29,4 prosent), Petoro (19,95 prosent) og ExxonMobil (9,8 prosent), vil nå vurdere å knytte funnet opp til Åsgardfeltet.

Reklame

https://vimeo.com/157152222