Fjordkraft tilbyr virtuell lagring av overskuddsstrøm

Lanserer ny tjeneste for kunder med solpanel på hustaket.

Publisert

Fjordkraft fortelle i en pressemelding at de nå er klar med en ny tjeneste for privatkunder med solpanel på hustaket.

Med solkonto hos Fjordkraft kan privatkunder med solceller spare overskuddsproduksjon «i skyen», og bruke strømmen når de selv ønsker.

– Overskuddsproduksjon forekommer hyppigst på solrike sommerdager når strømprisene er lave. Vi tilbyr kundene våre å spare strømmen og bruke den når egenproduksjonen faller og strømprisen stiger, forteller Christian Kalvenes, konserndirektør for privatmarkedet i Fjordkraft.

Fjordkraft-kunder kan selv velge om de ønsker å lagre overskuddsproduksjonen på konto eller selge strømmen fortløpende.

Strømmen spares i kilowattimer. En kWh inn er også en kWh når den tas ut av kontoen, uavhengig av prisendringer. Fra strømmen produseres til den forbrukes kan den altså doble seg i verdi.

Kundene melder seg selv på solkonto-ordningen i Fjordkraft-appen. Det legges ingen begrensing på hvor mange kWh som kan spares opp på solkontoen, men uttak må gjøres innen 18 måneder etter at strømmen ble produsert.

– Kunden kan se egen saldo og styre uttaket fra solkontoen ved hjelp av Fjordkraft-appen,forklarer Kalvenes.

Ved uttak fra solkonto må kunden fortsatt betale strøm og nettleie for forbruket i den aktuelle perioden. Uttaket fra solkontoen kommer som en transaksjon på fakturaen som reduserer totalsummen.

Om ønskelig kan kunden selv avslutte solkontoen i Fjordkraft-appen. Da vil oppsparte kWh komme som fratrekk på neste faktura. Det samme gjelder om kunden velger å bytte strømleverandør.

Powered by Labrador CMS