Foto: Anders Lie Brenna, enerWE
Foto: Anders Lie Brenna, enerWE

Fjordkraft fikk 11.892 nye strømkunder

Leverte et driftsresultat på 63 millioner kroner i årets tredje kvartal.

Publisert

Fjordkraft forteller i en pressemelding at de fikk et underliggende driftsresultat på 63 millioner kroner i årets tredje kvartal. Det er en økning på 8 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

Underliggende driftsinntekter i 3. kvartal økte med 14 prosent fra 227 millioner i 2018 til 259 millioner kroner i 2019.

Konsernsjef Rolf Barmen i Fjordkraft Holding ASA kan for 7. kvartal på rad under selskapets kvartalsrapportering etter børsnoteringen vise til resultatvekst og kundevekst. Veksten i kvartalet var samlet sett 11.892 strømleveranser hvorav 2.487 var organisk kundevekst.

Analysebyrået EPSIs årlige måling av 2019 kundetilfredshet blant norske mobilkunder fastslo at Fjordkraft har de mest tilfredse mobilkundene i det norske privatmarkedet.

– Dette var en flott bekreftelse på at kundene synes vårt tilbud er godt og at vi jobber riktig, sier konsernsjef Rolf Barmen.

Strømforbruk påvirkes av været. Temperaturmessig har det i hele kvartalets tre måneder vært varmere enn normalt, men i to av månedene likevel kaldere enn samme kvartal i 2018.

Fjordkraft AS kjøpte 1. juli 100 prosent av aksjene i strømleverandøren Vesterålskraft Strøm AS (VKS) fra konsernet Vesterålskraft AS. Selskapet hadde ca. 8.600 strømleveranser og er inkludert i tallene for 3. kvartal.