Stakk av med prisen for Årets Unge Leder

Publisert

- Jeg må kjenne mine medarbeidere godt, hva som motiverer dem og hvordan ønsker de tilbakemeldinger.

Tirsdag kveld kåret konsulentselskapet Assessit Årets Unge Leder 2015 på Hotell Scandic Fornebu. Konkurransen tester, utfordrer og evaluerer Norges beste unge ledere gjennom et avansert batteri av tester og utfordringer. Konseptet er et faglig forankret prosjekt hvor kandidatens læring er i fokus.

Strømleverandørselskapet Fjordkraft stakk av med prisen, for sin direktør for salg, marked og produktledelse. Ingeborg Morgen var også den som ledet enheten som vant prisen for beste kundesenterledelse frem til 1.november 2015. 

Løfter frem kollegene

Vinneren selv trekker frem kollegene sine som viktige støttespillere mot å vinne prisen:

- Det er utrolig mange flinke mennesker i Fjordkraft. Jeg opplever at vi hver dag jobber mot de samme målene. Jeg har hatt flotte medarbeidere som jeg har hatt en åpen dialog med og som har vært med på å utvikle med som leder. Jeg har i dag en veldig dyktig leder selv som gir meg rom og mulighet til å utvikle meg, forteller Morken til enerWE.no.

For henne er godt lederskap å kunne se hele menneske og at vi skal feire suksesser sammen.

- Jeg må kjenne mine medarbeidere godt, hva motiverer dem og hvordan ønsker de tilbakemeldinger. Gi tillit og rom for selvutvikling er også veldig viktig, mener vinneren. - Jeg har vært heldig å ha mange dyktige ledere. Jeg har kjent på kroppen hva god og dårlig ledelse er, og har forsøkt å stjele med meg det beste.

- Hvordan vil du motivere andre til å gå i dine fotspor?

- Jeg tenker at det handler mye om å ha mot til å våge å ta på seg nye oppgaver. Gripe de mulighetene som byr seg. Jeg prøver å motivere alle som har ambisjoner til å tørre å hoppe. Og så håper jeg at jeg viser det gjennom mine egne handlinger, avslutter Årets Unge Leder.

Av over 200 kandidater ble disse vinnerne kåret:

Førsteplass: Ingeborg Morken (37), direktør salg, marked og produktledelse, Fjordkraft AS (Bergen)

Andreplass: Kine Stirler Alm (30), distriktssjef Adecco Norge AS (Oslo)

Tredjeplass: Marit Garvik (39), konsulentsjef Atea AS (Stavanger)

Om førsteplassen har juryen uttalt:

«Kandidaten har fått svært gode tilbakemeldinger fra sin overordnede og sine medarbeidere. Kandidaten er flink til å skape gode relasjoner i sin enhet, er strukturert, analytisk, samtidig som kandidaten setter klare mål og er resultatorientert. Kandidaten er dyktig til å skape tillit, er sensitiv og har en sterk motivasjon for å involvere seg i sine omgivelser.  I simuleringene ser vi at kandidaten er god til å prioritere og bruker samtalens fremdrift til å nå målene som også er formulert ved starten av samtalen. De gode egenskapene har også arbeidsgiver satt stor pris på og gitt kandidaten stadig mer ansvar og tillit».

Lederens leder sier:

«Ingeborg er god på å peke ut retning, men også å følge retning besluttet av andre. Hun har vist meget gode evner til å motivere sine ansatte til å yte sitt beste for å oppnå selskapets mål. Hun har en klar oppfatning av hvordan mennesker fungerer sammen og er flink til å bygge gode team. Ingeborg har gjennom sin erfaring fra ledelse av flere viktige områder i Fjordkraft, vist at hun evner å ta inn mangeartet informasjon og bruke denne informasjonen til å ta gode beslutninger. Hun har vist at hun er god til også å lede andre ledere. Ingeborg har høye etiske standarder og er dyktig både på compliance og på oppfølging av mellommenneskelige relasjoner. Jeg er særdeles glad for at Ingeborg utøver sitt lederskap i Fjordkraft.»

Rolf Barmen, CEO Fjordkraft AS

Årets Unge Ledere har vært gjennomført hvert år siden 2009. Årets Unge Ledere er basert på solid internasjonal forskning, og resultatene som har blitt innhentet har inngått i forskningsprosjekter og blitt presentert på internasjonale konferanser. Fagansvarlig: Ole I. Iversen.

Kommersiell leder:
Chul Christian Aamodt
E-post: [email protected]
Telefon: 913 76 478

Twitter: @chulaamodt

© 2022 Europower AS

Vi respekterer og beskytter personvernet og personopplysningene dine. Les om bruk av informasjonskapsler og om hvordan Europower AS samler inn og bruker personopplysninger.