Foto: Anders Lie Brenna, enerWE
Foto: Anders Lie Brenna, enerWE

Fjordkraft med driftsresultat på nesten 100 millioner i årets andre kvartal

Det er en økning på 26 prosent fra samme periode i fjor.

Fjordkraft skriver i en pressemelding at de fikk et underliggende driftsresultat på 98,4 millioner kroner i årets andre kvartal. Det er en økning på 26 prosent fra samme periode i fjor. Underliggende driftsinntekter økte med 13 prosent fra 242 millioner i 2018 til 274 millioner kroner i 2019.

Strømforbruk påvirkes av været. Temperaturmessig har det i to av kvartalets tre måneder vært varmere enn normalt. April var spesielt varm med 3,3 grader over normalen.

– Høyere temperaturer påvirker forbruket hos kundene, men solgt volum er likevel stabilt år over år grunnet organisk kundevekst, sier Barmen.

Fjordkraft er godt fornøyd med kvartalet, og viser til at det er femte kvartal på rad med vekst. I andrekvartalet var økningen på 911 strømleveranser.

Fjordkraft kjøpte 1. juli 100 prosent av aksjene i strømleverandøren Vesterålskraft Strøm AS (VKS) fra konsernet Vesterålskraft AS. De har ca. 8.600 strømleveranser og vil bli inkludert i tallene i neste kvartal.

– Med kjøpet av Vesterålskraft Strøm AS har vi fått et regionskontor i Sortland for videre satsing med mål om å øke synlighet og markedsandeler i Nord-Norge, forteller Barmen.

Fjordkraft er et rendyrket strømselskap som lever av å kjøpe og selge strøm på kraftbørsen. De leverer nå strøm til ca 1,4 millioner nordmenn gjennom 607.000 målepunkter i private hjem, bedrifter og offentlig sektor.