Statkraft inngår 13 år lang industriavtale

Publisert

Statkraft forteller i en pressemelding at de har inngått en ny 13-årig avtale med Finnfjord om å levere totalt 8,5 TWh. Den årlige leveransen ligger på omlag 0,65 TWh. Denne avtalen erstatter kontrakten Statkraft og Finnfjord inngikk i 2011.

- Vi er fornøyde med å forlenge vårt omfattende og langvarige samarbeid med Finnfjord. Finnfjord har vist en imponerende stamina i tøffe markeder de siste årene og det gleder meg at Statkraft kan tilby konkurransedyktige kontrakter og fortsatt være en foretrukket partner for Finnfjord og industrien, sier Hallvard Granheim, konserndirektør for Markedsoperasjoner & IT i Statkraft.

Selskapene har samarbeidet helt siden 1962.

- Denne avtalen sikrer Finnfjord et solid økonomisk fundament for de neste 13 årene, og gjør selskapet i stand til å satse videre på å utvikle mer effektive og miljøvennlige produksjonsløsninger. Vi er glade for at vår kraftleverandør siden 1962 er med oss videre, og kan tilby Finnfjord konkurransedyktige og forutsigbare rammebetingelser, sier administrerende direktør i Finnfjord, Geir-Henning Wintervoll.

Statkraft er Europas største leverandør av fornybar energi. Konsernet produserer vannkraft, vindkraft, solkraft og gasskraft og leverer fjernvarme.

Finnfjord skryter på sin side av at de er verdens mest energieffektive ferrosilisiumverk, og en av Europas ledende produsent av ferrosilisium. Selskapet produserer også elektrisk kraft fra sitt energigjenvinningsanlegg.

Powered by Labrador CMS