- Vi bytter ut ca 500 strømmålere hver dag

Publisert

På Sweco-seminaret Grønt Samspill denne uken presenterte Hafslunds konsernsjef Finn Bjørn Ruyter kraftselskapets løsninger og hva de jobber med for å bidra til det grønne skiftet.

Et av områdene han trakk frem var de nye strømmålerne som nå settes inn i boligene. Disse målerne gjør det mulig å samle inn mye mer informasjon, samt at de åpner for toveiskommunikasjon. Dette gir mange nye muligheter.

- Det går på to plan. For vår egen del får vi en helt annen diagnose. Det vil si at vi kan øke leveringssikkerheten fordi vi får tidlige signaler om at noe er feil. Det andre er bevissthet hos forbrukerne, og at vi kan gi prissignaler sånn at man er mye mer bevisst når man bruker strømmen, sier Ruyter til enerWE.

På spørsmål om dette legger grunnlag for en fremtid der strømprisen kan variere gjennom døgnet, svarer Hafslund-sjefen bekreftende.

- Ja. De som har muligheten til det kan da også tilpasse strømbruken sitt over døgnet, sier Ruyter.

Med de nye strømmålerne får Hafslund veldig mye mer informasjon om nettet sitt, og Hafslund-sjefen beskriver det som et skifte der de går fra en tidsalder til en annen.

- Vi får ca en måling pr kunde pr måned. Med de nye målerne blir det ca 50.000 målinger pr kunde, forteller Ruyter.

Dette vil blant annet gjøre det lettere å planlegge vedlikehold og videre utbygging samt gjøre det mye raskere å rette opp feil.

Hafslund installerer nye strømmålere fortløpende, og satser på å øke tempoet i tiden fremover.

- Vi ligger nå på ca 500 målere om dagen, og skal gradvis opp på 1000 målere som skiftes ut i døgnet, sier Ruyter.

Powered by Labrador CMS