Advokat Alexander Lindboe i Industri Energi
Advokat Alexander Lindboe i Industri Energi

Riggarbeiderne tapte i Høyesterett

Publisert

Industri Energi vil ta saken til Finanstilsynet

De 7.500 riggarbeiderne som samlet seg i gruppesøksmål for å få nattillegg inn i pensjonsgrunnlaget, tapte i Høyesterett. Industri Energi og SAFE anla i 2011 et felles gruppesøksmål på vegne av 7.500 medlemmer i 18 bedrifter tilsluttet Norges Rederiforbund, det melder NTB. Kravet var at nattillegget skulle inngå i pensjonsgrunnlaget for tariffestede, kollektive pensjonsordninger innenfor offshoresektoren.

De tapte saken i Stavanger tingrett og vant i Gulating lagmannsrett, men Norsk Rederiforbund anket dommen til Høyesterett, som nå har kommet fram til at nattillegget ikke skal medregnes i pensjonsgrunnlaget

Advokat Alexander Lindboe i Industri Energi sier at han er fornøyd med at de vant fram med at nattillegget er et fast tillegg ut ifra en tolkning av foretakspensjonsloven, og at de dermed både vant og tapte i Høyesterett.

– Jeg kan ikke se annet nå enn at vi nå må bringe saken inn for Finanstilsynet og be de om å gi pålegg for at nattillegget skal medregnes i pensjonsgrunnlaget, sier Lindboe.

Høyesterett kom til at tariffavtalen er det sentrale avtalegrunnlaget, og at bedriftsvise pensjonsavtaler må fortolkes på denne bakgrunn, skriver Industri Energi.

  • Les også: Høyesterett behandler riggarbeidernes nattillegg
  • Følgende bedrifter ble saksøkt: Maersk Drilling Norge AS, Saipem, Knutsen Offshore AS, Transocean Offshore (North Sea) Ltd, Dolphin Drilling AS, Norsk Offshore Catering AS, Ocean Rig North Sea AS, Odfjell Drilling Management AS, Deep Sea Management AS, OSM Offshore AS, North Atlantic Crew AS, Archer Norge AS, Sodexo Mobile Units AS, Songa Services AS, Stena Drilling AS, Island Offshore Crewing AS, Saipem Drilling Norway AS,

Powered by Labrador CMS