Fengslet etter skattesvik

– Erkjenner ikke straffeskyld. Tidligere finansdirektør i TGS Nopec og den tidligere toppsjefen i Skeie Energy er begge varetektsfengslet i én uke etter at Økokrim siktet oljeselskapene for grovt skattesvik. De er siktet for medvirkning til grovt skattesvik, og har fått brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden, skriver Dagens Næringsliv. Førstestatsadvokat Marianne Bender opplyste til … Continued

– Erkjenner ikke straffeskyld.

Tidligere finansdirektør i TGS Nopec og den tidligere toppsjefen i Skeie Energy er begge varetektsfengslet i én uke etter at Økokrim siktet oljeselskapene for grovt skattesvik.

De er siktet for medvirkning til grovt skattesvik, og har fått brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden, skriver Dagens Næringsliv.

Førstestatsadvokat Marianne Bender opplyste til NTB at Økokrim tirsdag morgen gjennomførte ransaking hos flere selskaper i Norge.

Vi kan bekrefte at Økokrim i samarbeid med oljeskattekontoret har pågrepet flere personer og ransaket flere selskaper. Personene og selskapene er siktet for grovt skattesvik og medvirkning til dette i tilknytning til virksomhet i oljesektoren, sa Bender til NTB.

Beslutningen om fengsling ble tatt bak lukkede dører etter en begjæring fra Økokrim. Skeie Energy-sjefen samtykket til fengsling, men den tidligere finansdirektøren i TGS nektet. Begge nekter straffskyld.

Økokrim er på ville veier, sier advokat Bjørn Stordrange, som representerer den tidligere finansdirektøren, til Dagens Næringsliv. Advokat Petar Sekulic, som representerer den tidligere Skeie Energy-sjefen, sier at han på ingen måte erkjenner straffskyld.

©NTB