Internasjonal avtale gir unik mulighet til olje- og gassbransjen

Publisert

Iteo og skotske Fifth Ring gir den norske olje- og gassnæringen ”mer for mindre” når de skal kommunisere eksternt.

Den nylig inngåtte avtalen gjør at markedskommunikasjonsbyrået Iteo nå får et bredere nettverk å tilby kundene sine. Samarbeidet med skotske Fifth Ring skal gi norske virksomheter enklere tilgang til verdens fremste full-service nettverk for olje- og gassbransjen. Daglig leder i Iteo, Andreas Thue, forteller til enerWE.no at de kan gi kundene sine et attraktivt tilbud både globalt og nasjonalt.

- Olje- og gassnæringen har alltid vært tvunget til å tenke nyere og smartere. Med dette samarbeidet får man mulighet til å markedsføre seg mer for mindre. Dette samarbeidet gir virksomheter mulighet til å kommunisere det samme budskapet ut til alle verdens hjørner. Det blir både enklere og mer strømlinjeformet, forteller Thue.

 • Målrettet annonsering eller sosiale medier?
 • Stor nytte av hverandre

  Samarbeidet vil fungere slik at et av byråene tar hovedansvaret, men man bruker hverandres kontaktnettverket. Alle virksomheter får en tydelig kontaktperson samtidig som man får tilgang til flere hundre business2business-eksperter.

  - Er det største behovet for å kommunisere i og fra Norge så er det naturlig at vi tar hovedansvar, mens Fifth Ring vil ha hovedfokus på den globale kommunikasjonen, sier Thue.

  Samarbeidet i sin helhet vil presenteres på en konferanse i Stavanger 7. mars.

  Totalleverandører innen markedskommunikasjon 

  Både Iteo og Fifth Ring leverer alle tjenester som virksomheter behøver for å kommunisere internt og eksternt. Alt fra konferanser til innholdsmarkedsføring. Thue mener at alle disse tjenestene henger sammen.

  -Det finnes virksomheter som bruker haugevis med penger på å stå to dager på stand uten å skape noen resultater. Vi i Iteo bistår blant annet med å skape mer synlighet i forkant av for eksempel en konferanse. Innholdsmarkedsføring kan hjelpe til å tydeliggjøre hvorfor man skal snakke med akkurat din virksomhet.

  • - Det er fortsatt mulig å komme inn i oljebransjen igjen
  • Thue forteller samtidig at Iteo jobber mye med å gjøre de ansatte i virksomhetene til ambassadører og markedsførere.

   -Vi prøver å lage en arena hvor eksperter og fagfolk kan kommunisere sine holdninger og ferdigheter. Det er disse personene som skaper troverdighet rundt et budskap. Det er dette som blir viktig i fremtiden. Å bruke sine interne ressurser som markedsførere, avslutter Thue.