Fant drømmejobben i Nordsjøen

Publisert

Livet som prosesstekniker på Snorre A.

Pernille Myrnes Steinrud bor i Mosjøen og jobber på plattformen Snorre A, eid av Statoil. Hun har jobbet i Nordsjøen i tre år, men visste allerede fra ungdomskolen av hva hun ville bli.

Vi hadde besøk fra ulike oljeselskap som ønsket flere kvinnelige søkere til oljebransjen. Jeg fant fort ut at dette var noe jeg ville satse på. Det var mange søkere, men jeg jobbet hardt og målrettet. Etter endt skolegang fikk jeg lærlingekontrakt hos Statoil.

Steinrud er utdannet prosessteknikker. Etter to år som lærling på Kårstø gassterminal og –prosesseringsanlegg i Haugesund, dro hun til Nordsjøen for å jobbe for første gang.

Det var spesielt å komme ut første gangen. Jeg hadde sett bilder, men det var noe helt annet i virkeligheten. Det er som et eget samfunn lagt ute i havet. Den gode følelsen jeg fikk når jeg satt i helikopteret på tur hjem og du ser hele plattformen som står der midt uti havet, da kjenner du at du er heldig som har en så spennende jobb.

Mellom arbeidsperiodene setter hun stor pris på ukene hvor hun kan gjøre som hun vil.

Jeg vil si jeg utnytter hver eneste friperiode, jeg har enda til gode å kjede meg. Jeg tilbringer tiden hjemme med familie og venner. Familien har islandshest som jeg prøver å få tid til. I tillegg reiser jeg mye, og hjelper til hjemme i kaféen til foreldrene mine, ja listen er lang.

Steinrud føler seg priviligert som får ha en jobb hun virkelig trives i.

Jobben er veldig utfordrende. Man har et stort ansvar og man skal ha god kunnskap om prosessen og hele plattformen her ute. Jeg er også røykdykker og med i beredskapslaget om bord. Det er veldig gøy og man lærer nye ting hele tiden. I tillegg jobber jeg jo med mange trivelige mennesker. Vi jobber som et team her ute, så det er viktig at man trives sammen.

Hva tenker du om jobbkuttene i oljebransjen i det siste?

Oljebransjen står foran en del utfordringer i tiden fremover. Men jeg velger å ikke gå rundt å være engstelig, og heller tenke positivt og håper på en god framtid i bransjen og at jeg får utviklet meg videre i årene som kommer.

Fortell om en ting du har på to do-listen for 2015?

I høst reiser jeg til Los Angeles og skal være der i tre uker.

Det gleder jeg meg veldig til, avslutter Steinrud.

Powered by Labrador CMS