Foto: Ovidia Eriksen
Foto: Ovidia Eriksen

Vellykket sidesteg på Brasse

Publisert

Faroe Petroleum har avsluttet boringen av et vellykket sidesteg på Brasse.

Funnet er anslått å inneholde utvinnbare ressurser på mellom 43 og 80 millioner fat oljeekvivalenter hvorav 28 - 54 millioner fat er olje, og resten gass. Kjernetester og loggdata viser at reservoaret består av sandstein av god kvalitet, tilsvarende reservoaret i Brage, melder Faroe Petroleum i en pressemelding

– Vi er veldig glade for at sidesteget i Brasse-brønnen har blitt så vellykket. Boringen bekrefter funnet og utbredelsen av reservoaret. Brasse ligger i et av våre kjerneområder, og styrker vår posisjon i denne delen av Nordsjøen. Det ligger også nær eksisterende infrastruktur, og vi skal nå vurdere alternativer for kommersialisering sammen med vår medeier, Point Resources AS, sier Helge Hammer, COO i Faroe Petroleum og sjef for selskapets norske virksomhet.

Primært letemål for sidesteget, brønn 31/7-1A, var å utforske den sør-østlige delen av funnet i letebrønn 31/7-1. Sidesteget nådde 2530 meter, og avdekket en 25 meters oljekolonne, og 6 meters gasskolonne. Prøver bekrefter at oljen og gassen er av god kvalitet, tilsvarende det som produseres fra Brage.

16.juni meldte Faroe Petroleum at brønn 31/7-1 påtraff en 21 meters oljekolonne og en 18 meters gass-kolonne. Foreløpig beregnet totalt volum av utvinnbare ressurser i Brasse er 28 – 54 millioner fat olje og 89 – 158 bcf gass.

Brasse ligger nær eksisterende infrastruktur: ca 13 kilometer sør for Brage-feltet, hvor

Faroe Petroleum er medeier med 14,3 %, ca 13 kilometer øst for Oseberg Sør-innretningen og ca 13 kilometer sør-øst for Oseberg-plattformen. Faroe Petroleum er operatør på Brasse med en eierandel på 50 % og Point Resources AS er medeier med 50 %. Partnerskapet skal nå vurdere alternativer for kommersialisering av funnet