LO-forbund i oljekrangel

Publisert

LO-topper beskylder hverandre for ødeleggende virksomhet i kampen om oljeleting utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, der store forbund står på hver sin side.

Tunge forbund som Fagforbundet, Handel og Kontor og Norsk Tjenestemannslag har gått ut og sagt at de vil verne det såkalte LoVeSe-området mot fremtidig oljevirksomhet. Det er et standpunkt som møter motstand fra de oljeansatte som er organisert i andre deler av LO, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi har ambisjoner om at petroleumsvirksomheten i Norge skal vare i minst 50 år til. Da er det veldig beklagelig at det er våre egne kamerater i LO som stikker kjepper i hjulene, sier forbundsleder Leif Sande i Industri Energi.

Fagforbundets leder, Mette Nord, sier derimot at oljevirksomheten er ødeleggende for hennes medlemmer, de kommuneansatte.

– Det er de som rydder opp etter skadene fra det ekstremværet vi etter hvert har fått. Det ser vi både når det gjelder ras og flom.

På LO-kongressen i mai neste år kan det bli en tøff debatt mellom LO-medlemmer og – forbund som går inn for vern og dem som vil åpne opp for å utvide oljevirksomheten. I dag er LO for konsekvensutredning med tanke på oljevirksomhet i LoVeSe, men til våren skal organisasjonen stake ut kursen for de neste fire årene. (©NTB)

Powered by Labrador CMS