Færre på sikkerhetskurs i oljebransjen

Publisert

Det siste året har det vært flere alvorlige hendelser på norsk sokkel. Samtidig er etterspørselen etter sikkerhetskurs halvert.

Ifølge Dagens Næringsliv har Falck Nutecs treningssentre i Bergen, Trondheim og Oslo hatt seksti prosent nedgang i omsetningen fra toppen.

– Det er flere grunner til nedgangen. Det handler om at det er liten aktivitet ute, at masse rigger er gått i land, og at det ikke er noen ansettelser. Men det handler også om nedgang i varigheten og frekvensen av kurs. Oljeindustrien selv presset på her. De skal spare penger, sier leder Roar Orekåsa.

Senest for to uker siden ble mann-over-bord-kurs kuttet fra to til én dag. Tiden mellom repetisjonsøvelser er gjerne fordoblet. Brannmannskap og livbåtoperatører trenger ikke lenger å gå på årlige repetisjonskurs, de kan nå gå annethvert år.

Prisene raser også, og ingen i bransjen tjener penger, ifølge Orekåsa.

Tillitsvalgte i oljebransjen har advart om at kuttene i oljebransjen fører til høyere risiko, men dette avviser arbeidsgiversiden.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) varslet tidligere i uken en ny stortingsmelding om sikkerheten på norsk sokkel. (©NTB)