Statoil kjøper seg inn i letelisens i Sør-Afrika

Publisert

Kjøper 35 prosent andel av ExxonMobile i et 9000 kvadratkilometer stort område.

Mener det er stort potensial

– Denne muligheten støtter Statoils letestrategi om tilgang i stor skala. Lisensen er lokalisert i et uutforsket basseng der vi mener vi ser indikasjoner på et aktivt petroleumssystem med stort potensial, sier Nick Maden, direktør for Statoils letevirksomhet på den vestlige halvkule i en pressemelding.

– Denne posisjonen styrker og utvikler valgmulighetene i Statoils langsiktige internasjonale portefølje. Vi ser fram til å samarbeide med ExxonMobil, Impact Africa og sør-afrikanske myndigheter for å lete etter olje og gass i dette nye området for Statoil, sier Maden.

9000 kvadratkilometer

Letelisensen Tugela South dekker et område på omkring 9.000 kvadratkilometer. Den ligger utenfor kysten av Durban på østkysten av Sør-Afrika med havdyp på inntil 1.800 meter.

Lisensandelen representerer Statoils inntreden i Sør-Afrika. Statoil går inn i en tidlig letefase med et trinnvis leteprogram. Første arbeidsforpliktelser mellom 2015 og 2017 omfatter innhenting av 1.000 kvadratkilometer med 3D-seismikk, geologisk og geofysisk arbeid, og reprosessering av seismiske 2D-data. Det er ingen forpliktelsesbrønner i leteperioden.

Partnerskapet vil beslutte neste trinn i arbeidet etter å ha vurdert informasjonen fra de første studiene og seismikkinnsamlingen.

Powered by Labrador CMS